
UZMAN DANIŞMANLIK PAKETİ
12 Mart 2020
PSİKOLOJİK TESTLER PAKETİ
12 Mart 2020TERAPİST PAKETİ
- Terapist Paketi
- Ayrıntılı Bilgi İçin
Hemen Ara 0507 879 96 40
- OYUN TERAPİ
- PSİKOTERAPİ VE PSİKOANALİTİK EĞİTİMİ
- ÖYKÜSEL TERAPİ
- MASAL TERAPİ
OYUN TERAPİ EĞİTİMİ NEDİR?
Oyun terapisi eğitimin de amaç, oyun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak ve oyun üzerinden çocuğun kendisini ifade etmesine yardım etmek olarak düşünülebilir. Oyun terapisi eğitimi odasında çocuğa gerçek yaşamında yapamayacaklarını canlandırma fırsatı da verilmiş olur. Kendisini tarafsız bir şekilde dinleyen ve kabul eden oyun terapistinin rehberliğinde çocuk, olmak istediği role bürünür ve bastırılmış duygularını ortaya çıkararak onlarla yüzleşir. Daha sonrasında onlarla nasıl başa çıkacağını da öğrenir.
Çocuklar sözel olarak aktaramadıkları duyguları ve düşünceleri oynadıkları oyunlar sayesinde aktarma fırsatı yakalarlar. Güvenli ve sınırları çizilmiş bir ortam içerisinde eğitimli bir oyun terapisti ile oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler. Oyun terapistleri tarafsız olarak çocuğu birey olarak görürler ve düşüncelerine saygı duyarlar.
Bu süreçte çocuklara sorunlarını daha rahat ve doğal bir ortamda ifade edebilmeleri için değişik türde birçok oyuncak sağlanır. Çocuk oyun terapisi eğitimin de tekrar tekrar oyun oynar, bozar yeniden oynar. Böylece aslında kendi kendini tedavi etmeye çalışır. Oyun terapistlerinin de buradaki en önemli hedefi çocuğun kendini özgürce ifade etmesini sağlamaktır. Oyuncakların yanında kendilerini sanat ve drama içeren oyunlar yoluyla ifade edebilmeleri için de fırsatlar yaratılır.
Detaylı bilgi ve kayıt için hemen ara 0507 879 96 40
PSİKOTERAPİ VE PSİKANALİTİK EĞİTİMİ NEDİR?
Psikanalitik Psikoterapinin amacı normal bir mutsuzluk yaşayabilmeleri için insanları nevrotik mutsuzluklarından kurtarmaktır. Psikoanalitik psikoterapinin amacı bilinçdışında yatan çelişkileri bilinç düzeyine çıkarmak ve bir çözüme ulaştırmaktır. Freud’un yolunu izleyen psikoanalistler, hastanın bilinçdışındaki çelişkilerini değişik yollardan bilinç düzeyine çıkartır ve hastanın bu çelişkilerin farkına varmasını sağlar. Böylece hasta artık kontrolü bilinçdışına bırakmaz davranışlarını bilinç düzeyinde etkiler.
PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİNİN AMACI NEDİR?
Normal bir mutluluk yaşayabilmeleri için insanları nevrotik (güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık) mutsuzluklarından kurtarmaktır. Psikoanalitik psikoterapinin amacı bilinç dışında yatan çelişkileri bilinç düzeyine çıkarmak ve bir çözüme ulaştırmaktır.
Freud’un yolunu izleyen psikoanalistler, hastanın bilinç dışındaki çelişkilerini değişik yollardan bilinç düzeyine çıkartır ve hastanın bu çelişkilerin farkına varmasını sağlamayı amaçlar.
Psikanalitik kurama göre ruh sağlığı yerinde olan bireylerin egosu gerçeklik prensibinden uzun süre uzaklaşmadan id’in isteklerini uygun koşullar altında ve süperego denetimini inkar etmeden uzlaştırma yolları arar. Yani psikolojik sağlık id, ego ve süperego arasında kurulan bir dengedir. Psikanalitik kurama bağlı olarak yürütülecek psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri bu dengeyi kurmaya yardımcı olmayı hedefler.
PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİNİN TERAPÖTİK TEKNİK VE YÖNTEMLERİ
- SERBEST ÇAĞRIŞIM
- YORUMLAMA
- DİRENCİN ANALİZİ
- RÜYALARIN ANALİZİ
ÖYKÜSEL TERAPİ EĞİTİMİ NEDİR?
Psikoterapi alanında günümüzde önemli yaklaşımlardan biri haline gelen öyküsel terapiyi ülkemizde psikolojik danışma alanına kazandırmaktır. Geleneksel psikoterapi okullarının aksine öyküsel terapi 21. Yüzyılın temel bilgi birikimini ve felsefi alt yapısını kendisine temel kuramsal çerçeve olarak belirlemiştir. Bu bağlamda dil üzerinden inşa edilen söylemler dünyasının bireylerin ruh sağlığı üzerinde direk ve dolaylı etkilerine odağını yerleştirmiştir. İnsanların sorgulamadan kabul ettikleri/etmek zorunda bırakıldıkları ve kaderleri olduğuna inandıkları öykülerinin yapı bozumu ve yeniden inşası öyküsel terapinin ana hedeflerinden biridir.
- Hikayeleştirme terapistleri sorun çözücü değildir.
- Hikayeleştirme terapisi, aile üyelerini yaşadıkları çatışmalarla yüzleştirerek değil, kişilerle sorunları birbirinden ayırıp daha sonra da aileyi ortak bir düşmana karşı savaşmak üzere bir araya getirir.
- Hikayeleştirme terapistlerine göre, yaptıkları çalışma insanların baskıcı kültürel varsayımlardan özgürleştiren ve onları kendi hayatlarının etkin yazarları olacak şekilde güçlendirmeyi amaçlayan siyasi bir girişimdir.
- Soruna doygun hikayelerden kurtulan aile üyeleri yaşadıkları sorunlarla daha iyimser ve ısrarlı bir şekilde başa çıkmak için birbirleriyle ve destek topluluklarıyla yeniden bir birlik oluşturabilir.
MASAL TERAPİ EĞİTİMİ NEDİR?
Masal aracılığı ile çocuk ve yetişkinlerin; kendilerini, duygularını ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan metoda ve yine masal ve hikayeler aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “masal terapisi” denir.
- Masal Terapisi çocuklar ve yetişkinler için teröpotik amaç için kullanılan bir yöntemdir.
- Masal Terapisi diğer psikolojik tekniklerin işe yaramayacağı yerlerde yardımcı olur; olaylar ve karşılıklı ilişkiler felsefesi alanı ile ilgilidir.
- Masal terapi;eğitim, davranış düzeltme, yetiştirme ve karakterlerinin gelişimi, problemlerin kaynağını bulmak için çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yönüdür.
- Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Masal terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine masal ve materyalleri aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir.
Masal terapisti 3-13 yaş arası çocuklarla genelde karmaşık yaşam olayları ve psikolojik zorluklarından şikâyetçi vakalarla çalışmaktadır. Masal terapisti çocuğa iç görü kazanması, içsel çatışmalarının azalması ve duygusal kökenli okuma-yazma zorlukları ile başa çıkmasında yardımcı olur.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.