
Çocuk Resimleri Analizi ve Psikolojik Resim Testleri Eğitimi
6 Ocak 2021
Egzersiz ve Spor Psikolojisi Eğitimi
8 Ocak 2021Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Eğitimi
0.00 ₺
- Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı
- Ayrıntılı Bilgi İçin
Hemen Ara 0507 879 96 40
Türkiye ekonomik, kültürel, sosyal ve bir çok alanda hızlı bir değişim göstermektedir. Gelişim ve değişimin topluma bir çok yönden olumlu bir getirisinin olmasının yanı sıra ekonomik olarak, kentleşmedeki artış, işsizlik gibi olumsuz bazı sorunları da beraberinde getirdiği görülmektedir.
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında ” Aile Sorunlarına Bölgesel Düzeyde Bakış” başlığı ile yayınladığı raporun sonuçlarına göre Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı aile problemlerini; Göç, Evlilik, Boşanma, Çocuklar ve Aile İçi Şiddet şeklinde özetlemiştir.
Detaylı bilgi ve kayıt için hemen ara 0507 879 96 40
Aile içerisinde görülen bu problemlerindeki çözümü için geleneksel yöntem ile yapılan destek sistemlerinin günümüzde eskisi kadar işlevselliğini yerine getirememektedir. Bu nedenler göz önünden alındığında toplumun temel yapı taşını oluşturan ailenin ve aile bireylerinde uyum problemleri, psikolojik sarsılmalar toplumsal ve kültürel yönden değer sistemlerinin altüst olduğu görülmektedir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ülkemizin aile danışmanına olan ihtiyacı görerek ” 04.09.2012″ yılında Resmî Gazetede aile danışmanlarının görevlerini ve niteliklerini belirten tasarıyı yayınlamıştır.
- AİLE DANIŞMANLIĞINDA İLK GÖRÜŞME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
- AİLE DANIŞMANLIĞI SÜRECİ, TEMEL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BECERİLERİ VE AİLE DANIŞMANLIĞINDA KULLANIMI
- ÇOCUK RESİM ANALİZLERİ
- KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ
- ÇOCUKLA OYUN TERAPİSİ VE ÇOCUKLU AİLELERE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR (SÜPERVİZYON)
- AİLEDE EĞİTİM SÜRECİ, KOÇLUK BECERİLERİ VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MODÜL-I
- AİLEDE EĞİTİM SÜRECİ, KOÇLUK BECERİLERİ VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MODÜL-II
- OBJEKTİF TESTLER UYGULAYICI EĞİTİMİ
- PROJEKTİF TESTLER UYGULAMA VE PROGRAMLAMA EĞİTİMİ
- TÜRK AİLE YAPISI
- ÇİFTLERDE VE AİLELERDE CİNSEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI MODÜL-I
- ÇİFTLERDE VE AİLELERDE CİNSEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI MODÜL-II
- ÇİFTLERDE VE AİLELERDE CİNSEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI MODÜL-III
- AİLE DANIŞMANLIĞINDA MASAL TERAPİ VE UYGULAMALARI
- HUKUKİ BOYUTUYLA AİLE SORUNLARI, MÜDAHALE YÖNTEMLERİ VE UYGULAMALAR
Türkiye ekonomik, kültürel, sosyal ve bir çok alanda hızlı bir değişim göstermektedir. Gelişim ve değişimin topluma bir çok yönden olumlu bir getirisinin olmasının yanı sıra ekonomik olarak, kentleşmedeki artış, işsizlik gibi olumsuz bazı sorunları da beraberinde getirdiği görülmektedir.
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında ” Aile Sorunlarına Bölgesel Düzeyde Bakış” başlığı ile yayınladığı raporun sonuçlarına göre Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı aile problemlerini; Göç, Evlilik, Boşanma, Çocuklar ve Aile İçi Şiddet şeklinde özetlemiştir.
Aile içerisinde görülen bu problemlerindeki çözümü için geleneksel yöntem ile yapılan destek sistemlerinin günümüzde eskisi kadar işlevselliğini yerine getirememektedir. Bu nedenler göz önüne alındığında toplumun temel yapı taşını oluşturan ailenin ve aile bireylerinde uyum problemleri, psikolojik sarsılmalar toplumsal ve kültürel yönden değer sistemlerinin altüst olduğu görülmektedir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ülkemizin aile danışmanına olan ihtiyacını görerek ” 04.09.2012″ yılında Resmî Gazetede aile danışmanlarının görevlerini ve niteliklerini belirten tasarıyı yayınlamıştır.
Aile Danışmanının Görevleri Nelerdir?
Resmi Gazete: 04.09.2012: MADDE 16 –
(1) Aile danışmanının görev ve yetkileri şunlardır:
- a) Aile sistemi içerisinde işlev bozulmalarına neden olan aile ve bireylerin, bireysel gelişimlerini ve yetiştirilmelerini olumsuz yönde etkileyen, aile yaşam döngüsü ve gelişimsel farklılıklar ile eşler arasında ilişki ve iletişim sorunlarına yol açan, anne baba olarak rol ve sorumluluklarını sağlıklı bir biçimde yerine getirmelerini güçleştiren ve aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapılarını tehdit eden sorunların oluşmadan önce engellenmesi ve ortaya çıkan sorunların çözümlenmesinde birey ve aile ile çalışmak,
- b) Kişilerin içinde geliştikleri veya işlevlerini yerine getirdikleri aile sistemini veya ilişkide bulundukları diğer sosyal çevreyi değerlendirmeye dayanan ve bu anlayıştan yola çıkarak bireylere, çiftlere veya ailelere sorunlarının çözümüne dönük değişim ve gelişime yönelik hizmetler sunmak,
- c) Aile üyelerinin oturumlardaki etkileşim sürecinin içeriğini raporlaştırmak,
- ç) Aile kurma niyetinde olan bireylere rehberlik ve danışma hizmetleri vermek,
- d) Anne ve babaların çocuk eğitiminde daha bilgili olması, bu bilgilerini hayata geçirmesi, çocuğuyla ve eşiyle ilişkisini geliştirmesi için anne ve babalara yönelik çalışmalar gerçekleştirmek,
- e) Boşanma öncesinde ailelere psiko-sosyal süreç ve dinamikleri de dahil ederek arabuluculuk hizmetleri planlamak ve uygulamak,
- f) Boşanmış bireylere ve çocuklarına bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için boşanma sonrası uyum programları planlamak ve uygulamak,
- g) Tek ebeveynli ailelere danışmanlık ve destek hizmeti vermek,
- ğ) Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini vermek,
- h) Gerektiğinde aile üyelerini ihtiyaçlarına yönelik olarak ruh sağlığı ve hastalıkları hizmeti veren kurum ve kuruluşlara yönlendirmek.
Yükseköğretim Kurulu, Üniversite veya Milli Eğitim Bakanlığı, biri tarafından uygun görülen en az 300 saati teorik ve en az 30 saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere 150 saati uygulamalı toplam 450 saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, aile danışmanı unvanı alabilir. Aile Danışmanlığı Eğitim Programı sonucunda aşağıda belirtilen alanlardan birinde en az 4 yıl eğitim görüp mezun olmuş katılımcılarımız ‘Aile Danışmanı’ unvanına sahip olurlar.
- Psikoloji
- PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik)
- Tıp
- Çocuk Gelişimi
- Sosyal Hizmet
- Sosyoloji
- Hemşirelik
- Okul Öncesi Öğretmenliği
- Aile ve Tüketici Bilimler
AİLE DANIŞMANLIĞI MESLEK ELEMANI SERTİFİKASI EĞİTİMİNİN AMACI
Aile Danışmanlığı Kursu Sertifikasının Amacı, Toplumun yapı taşı olan aileyi korumak, çözülemeyen aile içi problemlerin bir uzman eşliğinde çözüme kavuşturulması, Sorunları, psikolojik, sosyolojik ve kültürel yönleri ile ele alınarak, problemi ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacak uzman aile danışmanlarını yetiştirmektir.
AİLE DANIŞMANLIĞI MESLEK ELEMANI EĞİTİMİ İSTİHDAM OLANAKLARI
- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü’nd,
- (SHÇEK) bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde,
- Özel kurumlarda Aile Danışmanı İle Birlikte çalışabilirler.
- Özel Aile Danışma Merkezi açabilirler. (Meslek Elemanı Olmadan Aile Danışma Merkezi Açılamaz)
- Bireysel kliniklerde ve daha bir sürü istihdam alanında sertifikanız ile iş olanakları fazladır.
- ASDEP kapsamında alınan personel olarak bir adım öne geçebilirler.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.