
İşyeri Psikolojisi Uzmanlığı Eğitimi
19 Ocak 2021
Şema Terapi Eğitimi
21 Ocak 2021Aile Danışmanlığı Eğitimi
0.00 ₺
- Aile Danışmanlığı Eğitimi
- Ayrıntılı Bilgi İçin
Hemen Ara 0507 879 96 40
AİLE DANIŞMANLIĞI NEDİR?
Toplumun temel yapı taşı olan ailenin daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu olabilmesini sağlamak, aileyi oluşturan bireylerin problemlerinin ana kaynağına inerek, bilimsel, kültürel ve psikolojik yönlerini araştırmak, bu problemleri ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir alandır. Aile danışmanlığı aile içindeki bireylerin birbirleri ile iletişimlerini geliştirme, sorun çözme yetkinliğini arttırma, empati yapma gibi pek çok noktada çözüm sunar. Aile fertlerinin sorunları tüm aileyi etkilediği gibi çözümde de tüm aile fertleri belirleyici rol oynamaktadır. Birbirlerini anlama becerileri geliştiğinde sorunlar çözüme daha kolay ulaşacaktır.
Aile danışmanlığı sertifikalı eğitimi alan katılımcılar “Aile Danışmanı” unvanını alarak ailelere, bireylere hizmet vermeye başlayabilecekler. Boşanma ve evlilik süreci, kişisel problemler, çocuk problemleri gibi pek çok noktada danışmanlık yapabileceklerdir.
Aile Danışmanlığı Eğitimi, 04.09.2012 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 28401 Sayılı “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği” uyarınca minimum 450 saatlik üniversite kurumlarının, üniversite ile anlaşmalı (sertifikasının üniversite tarafından verilen eğitimler) ya da Millî Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilen kurumlar tarafından açılan eğitimlerdir.
Detaylı bilgi ve kayıt için hemen ara 0507 879 96 40
AİLE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİNİN AMACI
Ailede yaşanan sorunların çözümünde aile bireylerine psikolojik destek vermek, aile içi iletişimi güçlendirmek, aile bireylerini birbirlerine duyarlı olmalarını sağlamak aile danışmanının öncelikli amacıdır. Aile Danışmanlığı Eğitiminin bireysel terapilerden en önemli farkı, bireyi tek başına ele almak yerine ailenin tümüne bir bütün olarak yaklaşmasıdır. Bu nedenle ailenin bir bütün olarak ele alınması sorunların çözümünü de kolaylaştırmaktadır.
Aile danışmanlığı yaklaşımında bireyin sorunu, içinde bulunduğu aile sisteminden yola çıkılarak değerlendirilir. Birey sorunlu olarak tanımlanmaz, bunun yerine aile sisteminin sorunu tespit edilir. Aile Danışanı İlişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktadır. Bu eğitim aile bireylerinin daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşamalarını, aile içerisinde yaşanan bireylerinin farkındalığın yükselmesini, aile içinde yaşanan problemlerin daha hızlı ve kalıcı çözümler üretebilmesini, yaşam içinde unuttuğumuz aile değerlerinin hem psikolojik hem de bilimsel olarak yaklaşılmasını sağlayan, uzman profesyoneller tarafından verilmesi gereken bir eğitim modelidir.
Aile danışmanlığında kişiler ailede yaşanan bir problemi, kendi bakış açılarından ortaya koyarlarken danışman, kişilerden her birinin;
- Diğerlerini saygı ile dinlemesine,
- Diğerlerinin bakış açısını da görmesine ve anlamasına,
- Soruna yönelik olarak konuşmasına,
- Diğerlerine karşı duygu ve düşüncelerini daha açık bir dille ifade etmelerine,
- Diğerlerine karşı incitici davranışlarda bulunmamasına,
- Diğerlerini oldukları gibi kabul etmesine,
- Diğerlerinden beklentilerini açıkça ifade etmesine yardımcı olur.
AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASINI HANGİ MESLEKLER ALABİLİR?
Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programına aşağıda belirtilen alanlardan birinde en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar Aile Danışmanlığı Sertifikası alabilir.
- Psikoloji
- PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik)
- Tıp
- Çocuk Gelişimi
- Sosyal Hizmet
- Sosyoloji
- Hemşirelik
AİLE DANIŞMANLIĞI İSTİHDAM ALANLARI
Aile Danışmanlığı Sertifikası alanlar aşağıda yer alan kurumlarda çalışabilirler.
- Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Aile Danışmanı Merkezlerinde Aile Danışmanı Olarak Çalışabilir
- Belediyelere Ait Danışma Merkezlerinde Çalışabilir
- Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Resmi ve Özel Kurumlarda Alan Değişikliği Yapmak İsteyenler
- Psikolojik Danışma Merkezlerinde Çalışabilir
- Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Sivil Toplum Kuruluşlarında
- Özel Hastaneler de Çalışabilir
- Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Kendi Aile Danışmanlık Merkezini Açabilir.
Ülkemizin değişik bölgelerinde hem Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü’ne (SHÇEK) bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumlarının ihtiyaç duyduğu “aile danışmanı” yetiştirmektir. Kursu başarı ile tamamlayan adaylar hem SHÇEK’ne bağlı aile danışma merkezlerinde hem de özel aile danışma merkezlerinde “aile danışmanı” olarak çalışabileceklerdir. Program Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilgili yönetmelik üzerinde yapılan ve onaylanan en son yönetmeliğe göre hazırlanmıştır.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.