YARATICI DRAMA EĞİTİMİ

1997 yılında “Eğitim Fakültelerinin Yeniden Yapılandırılması” çalışmalarında, “Okul öncesinde Drama“, “İlköğretimde Drama” ve “Yaratıcı Drama Eğitimi “adlarıyla zorunlu dersler olarak programlarda yer almıştır.

2000 li yıllarda Yaratıcı drama Eğitimi; özel okullarda, dernek ve kurumlarda hizmet içi eğitim olmaktan ve özel bir kesime hitap eden eğitim olmaktan çıkıp artık MEB bünyesinde tüm öğrencilere hitap etmeye başlamıştır.

2005 yılından sonra “yapılandırmacı yaklaşımın” benimsenmesiyle bir öğretim yönetimi tekniği halini alan Yaratıcı Drama Eğitimi Meb’ in değişik kademelerinde zorunlu-seçmeli olarak bir ders halini almıştır. Bu şekilde tüm öğrencilere hitap etmeye başlamıştır.

MEB Yaratıcı Dramayı bir öğretim yönetimi olarak benimsemesi ve bunu okullarda uygulamaya başlamasıyla birlikte 2007 yılında üniversitelerde Pdr, Özel Eğitim, Sosyal Bilgiler ve Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi bölümlere zorunlu seçmeli ders olarak konulmuştur

Eğitimde Yaratıcı Drama“bilimsel çalışma disiplini olarak çok yeni bir alan olmasına karşın, çağdaş insanın gereksinimini karşılamada ve yaratıcı bireyi yetiştirmede etkili olabilecek bir yöntem olması yaratıcı drama liderliği ihtiyacını artırmıştır.

Yaratıcı drama liderliği eğitiminde var olan ihtiyacın karşılanması için elimizden geldiğince eğitimin ve teknolojinin tüm imkanlarıyla sizlerin yanınızda olmaya çalışıyoruz.

Uzaktan Eğitim ve örgün eğitilme birlikte benimsediğimiz karma eğitim sistemiyle yetiştirdiğimiz onlarca Yaratıcı Drama Eğitmeninden aldığımız olumlu dönütlerle sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz.

Alacağınız Belgeler,

1 -Uluslararası Psikologlar Derneği Onaylı Yaratıcı Drama Eğitmenliği ve Liderliği Sertifikası

2- Adınıza Düzenlenmiş Başarı Plaketi

YARATICI DRAMA EĞİTİMİ SİZE NE KAZANDIRACAK ?

• Hayal gücünüzü artırma
  • Empati yapabilme becerisi
  • Özgüven kazanma
  • İfade becerisinin gelişimi
  • Kekemelik gibi sorunların üstesinden gelebilme gibi bir çok konuda Yaratıcı Drama size fayda sağlayacaktır.

Yaratıcı Drama Eğitimi ve Sertifikası ne işe yarar?

• MEB’de 1. sınıftan 8 e kadar tüm sınıflarda, Hayat Boyu Öğrenme Üzerinden; Okullar Hayat Bulsun Projesi Kapsamında egzersiz açabilirsiniz.
  • İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Üzerinden Egzersiz Açabilirsiniz.
  • 5.6.7. ve 8. sınıflarda Yaratıcı Drama Seçmeli Dersine Öğretmen Olarak Katılabilirsiniz.
  • Yaratıcı Drama Kulübü Kurabilirsiniz.
  • Özel Kurum ve Kuruluşlarda Eğitim Verebilirsiniz.
  • Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri Kurumlarda Eğitici Olarak Görev Alabilir, Yaratıcı Drama Merkezi Açabilirsiniz.