WISC-R ZEKA TESTİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitimin Tanımı

WISC-R Zeka Testi Sertifika Programı, Türkiye’de standardizasyonu, geçerlilik ve güvenilirliği yapılmış en önemli zeka testi olan Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-R) zeka testi 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü yani IQ puanını ortaya çıkarır.

Test; 6 sözel, 6 performans olmak üzere toplam 12 alt testten oluşmaktadır. Test sonucunda bireyin sözel, performans ve genel olmak üzere üç zeka bölümü yani üç IQ puanı elde edilir.

Sertifika Programının Amacı

Sertifika programı ile Psikoloji ve Çocuk Gelişimi alanlarında görev yapan uygulayıcılara WISC-R zeka testi eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmakta olup eğitim sonunda alacağınız üniversite onaylı sertifika ile uygulayıcı hakkına sahip olacaksınız. . Bu eğitim; katılımcılara WISC-R zeka testini uygulama, sonuçlarını değerlendirme ve raporlama konusunda yeterlilik ve yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktayız.

Eğitimin Süresi ve Şekli

Uzaktan eğitim yöntemi ile 7 gün 24 Saat Türkiye’nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz.

Bu eğitim Kimler için ?

• Psikoloji,
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR),
  • Okul Öncesi Bölümü,
  • Çocuk Gelişimi Bölümü,
  • Aile Danışmanları,
  • Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışıyor olanlar.

Eğitimin İçeriği

1. Yönerge kitabı, test materyalleri ve cevap formu tanıtımı.
  2. Yönergeler ve her bir alt testin nasıl uygulandığı ve nasıl puanlandığı.
  3. Gerçek uygulamalardan elde edilen cevaplarla kayıtlama ve puanlama alıştırmaları.
  4. Test sonucunda elde edilen puanların zeka bölümü olarak değerlendirilmesi anlatılır.
  5. Raporlama ve rapor örnekleri sunulur.
  6. Katılımcılar her bir alt testi 3 kişiye uygulayacak. (Proje ödevi)

Eğitim Programı

• Testin kullanım amaçları ve alanları
  • Test Öncesi Standart Yapılması gereken değerlendirmeler
  • Alt testlerin tanıtımı
  • Yönergenin öğretilmesi
  • Test Uygulama Pratiğinin eğitim ortamında gerçekleştirilmesi
  • Test sonuçlarının analizi ve değerlendirme kriterlerinin öğrenilmesi
  • Test sonuçlarının yorumlanmasında dikkat edilecek belirgin kriterlerin verilmesi ve yorumlama becerisinin kazandırılması
  • Raporlamada dikkat edilecek kriterlerin verilmesi, rapor örneklerinin sunulması ve raporlama becerisinin kazandırılması

Kimler Katılabilir

• Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Psikoloji Lisans bölüm mezunları, yüksek lisans öğrenci ve mezunları katılabilir.

Sertifika Bilgisi Sertifikalı