UYGULAMALI SPOR PSİKOLOJİSİ SERTİFİKA PROGRAMI

Spor Psikoloji ve Egzersiz Sertifika Eğitimi

T.C. Gençlik Ve Spro Bakanlığı 98 Spor Psikologu Alacak.

Kayıt Yaptırın Ve Belgenizle Mülakatta Bir Adım Öne Geçin.

• Alacağınız Belgeler:1 Adet Devlet Üniversitesi Onaylı yada Uluslararası Psikologlar Derneği Onaylı Sertifika verilecektir.

SPOR PSİKOLOJİSİ GENEL İLKELERİ (1.MODÜL)

Spor Psikolojisi Alanı Son Yıllarda Dünyada Oldukça Büyük Gelişmeler Kat Etmiştir. Ancak Bu Alan Türkiye Için Oldukça Yeni Ve Gelişmekte Olan Bir Alandır. Bu Nedenle; Spor Psikolojisi Üzerine Akademik Çalışmalar Yapan Kurum Ve Kuruluşların Sayılarındaki Yetersizlik Spor Psikolojisi Alanında Ciddi Bir Eğitim Açığı Yaratmaktadır. Alandaki Bu Büyük Eksikliği Gidermek Amacıyla; “Uygulamalı Spor Psikolojisi Sertifika Programı” Düzenlenmiştir. Farklı Modüllerden Oluşan Sertifika Programının 1. Modül’ü Ile Katılımcılara Spor Psikolojisi Uygulamaları Ile Ilgili Beceriler Kazandırmak Ve Spor Psikolojisinin Genel Ilkeleri Hakkında Bilgi Vermek Amaçlanmaktadır.

Tüm Bunlarla Birlikte Eğitim Süreci Alanında Uzman Ve Deneyimli Psikologlar Tarafından Yürütülecektir.

SPOR PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİN AMACI:

Spor Psikolojisi Eğitim Programının Genel Amacı; Katılımcılara Spor Psikolojisini Tanıtmak Ve Spor Psikolojisi Uygulamaları Hakkında Bilgi Kazandırmaktır.

Spor Psikolojisi Eğitim Programının Odak Noktası Ise; Sporcuların Bireysel Olarak Nasıl Zihinsel Antrenman Yapacaklarına Dair Bilimsel Çalışmalar Işığında Geliştirilmiş Tekniklerin Kullanımını Katılımcılara Öğretmektir. Ayrıca Katılımcılar Spor Psikolojisi Eğitimi Süresince Gerçekleştirilecek Uygulamalar Sayesinde; Sporculara Yüksek Seviyede Performans Sergilemeleri Için Psikolojik Becerilerini Nasıl Geliştirebileceklerine Dair Yol Gösterici Rollerini Geliştirme Imkânı Bulabileceklerdir.

SPOR PSİKOLOGU KİMLER OLABİLİR?

Spor Psikoloğu: Psikoloji Alanında Yükseköğrenim Görmüş Olmak Ve Spor Psikolojisi Konusunda Yurt Içi Veya Yurt Dışında Lisansüstü, Kurs, Araştırma Çalışması Gibi Eğitim Gördüğünü Belgelemek,

SPOR PSİKOLOJİSİ EĞİTİMİN İÇERİĞİ :
  • Spor Psikolojisi Nedir?
  • Spor Psikolojisinde Etik
  • Antrenör Ile Spor Psikoloğu Arasındaki İşbirliği Nasıl Sağlanır?
  • Sporcularla Motivasyonel Görüşme
  • İlk Görüşmede Bilgilendirme Nasıl Yapılır?
  • İkinci Görüşme Ve Sonraki Görüşmeler Için Yapılandırma Nasıl Yapılır?
  • Zihin Ve Davranış
  • Zihinsel Antrenman Teknikleri
  • Canlandırma
  • Kendinle Konuşma
  • Rahatlama
  • Birey Olarak Sporcu Kimdir?
  • Sporcularda Farkındalık
  • Sporcularda Kendine Güven
  • Sporcularda Kendini Kabul
  • Sporcularda Hedef Belirleme