TIBBİ SEKRETERLİK VE DOKÜMANTASYON SERTİFİKA PROGRAMI

Bu programı tamamlayan katılımcılar güçlü sekreterlik becerilerinin yanı sıra tıp alanının kendine özgü ‘tıbbi terminoloji’ bilgileriyle de donatılacaklardır.

Günümüzde yeni hastanelerin halka sunulması ile, hastanelerde doktor ve hemşire gibi kişilerin olması ne kadar önemliyse, en az o hizmeti alabilmeyi sağlayan, tüm randevuların yönetimini sağlayan tıbbi sekreterlere her zaman ihtiyaç vardır. Artan hastane ve özel klinik sayısı ile doktorlar veya profesörler yanlarında çalıştıracağı kişinin en az hastane ya da klinik yönetiminden anlaması, fatura ve ödeme konusunda hata yapmayacak, hastalarla iletişimi güler yüzü ile sağlayabilecek, doktorun söyledi tıbbi terimleri anlayabilecek alanında uzmanlaşmış tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon sertifikası olan tıbbi sekreterlere bu alanlarda iş istihdamı sağlamaktadır.

TIBBİ SEKRETERLİK VE DOKÜMANTASYON SERTİFİKA PROGRAMI Kimler için uygun?

• Tıbbi sekreter olarak çalışan ve alanında uzmanlaşmak isteyen
  • Tıbbi sekreter olmak isteyen
  • Alanını değiştirmek isteyen sekreterler
  • Yeni açılan hastanelerin tıbbi sekreter olarak kendi bünyesinde yetiştirmek istediği kişiler
  • Kliniklerde ve ünlü hastanelerde çalışmak isteyen tıbbi sekreterlerin sertifika isteği olan kişiler için uygundur.

TIBBİ SEKRETERLİK VE DÖKÜMANTASYON SERTİFİKA PROGRAMI AMACI

Tıbbi sekreterler, hastane bünyesinde çalışan, hastaların ödeme konusunda problemlerini çözen, doktor ile hasta arasında bağlantı kuran ve hastanenin imajını olumlu ya da olumsuz etkileyecek kişilerdir. Kariyer Akademi Adana Tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon sertifika programı bünyesinde verilen eğitimler ile, tıbbi terminolojiden, hasta ile doğru iletişim kurulmasına kadar bir tıbbi sekreterin bilmesi gereken her bilgiyi eksiksiz vermekteyiz.

Neden Kariyer Akademi Adana ile Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon Sertifika Programına dahil olmalıyım?

Kariyer Akademi Adana Tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon eğitimleri gibi bir çok uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim verme yetkisine sahip ve bu verdiği eğitimler sayesinde gerekli alanlara iş istihdamını sağlamaktadır. Kariyer Akademi Adana sayesinde, şehrinizden ayrılmadan ve yorulmadan, uygulamalı bir tıbbi sekreterlik eğitimi alabileceğiniz, bünyesinde bulunan uzman kadrosu ile tüm soru ve yardımlarınıza anında cevap verebilecek bir kurumdan eğitim alabileceksiniz. Kariyer Akademi Adana’dan aldığınız tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon sertifika programı sayesinde tüm kamu ve özel sağlık işletmelerinde iş bulabileceksiniz.

EĞİTİMİN TANIMI

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Sertifika Programı tıbbi sekreter olarak çalışan ya da çalışmak isteyen, alan değiştirmek isteyen, yeteneklerini geliştirmek ve daha etkili çalışmak isteyen sekreterler ve sekreter adayları için tasarlanmıştır. Sekreterlik mesleği bir taraftan sekreterlik mesleği ile ilgili uzmanlık bilgilerini – alan bilgisi – diğer taraftan da sekreterlik bilgisi ile ilgili diğer bilim dallarına ilişkin bilgileri içeren bir meslektir. Sekreterlik mesleği aynı zamanda gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını sürekli öğrenme ve uygulamayı gerektiren bir meslektir.

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Sertifika Programından edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunucuları (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri)  gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur.

Bununla beraber her bilimsel alanın kendine özgü terminolojisi vardır. Her dilin terminolojisine geçen bu sözcükler o dilin yazım ve fonetik (sesbilim) kurallarına göre uyarlanır. Tıbbi sekreterin söz konusu terminolojiyi bilmesi gerekir.

SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Sertifika Programını tamamlayan sekreterler güçlü sekreterlik becerileri, tıbbi terminoloji ve tıbbi dokümantasyon bilgileriyle kamu veya özel sağlık işletmelerinde birçok fırsat elde edebilirler. Program katılımcıları tıbbi sekreterliğe hazırlar ve bu yönde var olan bilgi ve becerilerini geliştirir.

4. Eğitimleri ne kadar sürede tamamlayabilirim?

• Bu süre tamamen size bağlıdır. Hiç ara vermeden belirtilen eğitim süresi dahilinde bitirebilirsiniz. Ya da ara vererek farklı zamanlarda bitirebilirsiniz. Her eğitimin yanında eğitim süresi verilmiştir. Eğitim abonelik süresi ise her eğitim için kullanım süresini göstermektedir. Abonelik süresi boyunca eğitimi istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Abonelik süresi bitince; eğitim kapanır.

5. Eğitimi abonelik süresi dolmadan tamamlarsam sertifika almak için yine de bu süreyi beklemem gerekiyor mu?

6. Yurtdışına sertifika gönderiyor musunuz?

• Sadece Türkiye içerisindeki illere sertifika gönderimi yapabiliyoruz. Ancak sertifikanızın yüksek çözünürlükte ve gerçek boyutlarda bir kopyasını (resim formatında) talebiniz doğrultusunda, E-posta adresinize gönderebiliriz. Böylece sertifika örneğinizi herhangi bir yazıcıdan renkli veya siyah-beyaz çıktı alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.