SATRANÇ EĞİTMENLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

Satranç Eğitmeni olmak ve okulunuzda ya da Halk Eğitim Merkezlerinde Satranç Kursu-Egzersizi açmak için yöntemli ve detaylı bir eğitim almanız gerekmektedir. Hali hazırda eğitmen olarak görev alanların çoğu ulusal ya da uluslararası turnuvalarda ülkesini temsil etmiş ve lisansını almış sporcular tarafından verilmektedir. Ancak bunların sayısı oldukça yetersizdir. Kendi okulunuzda egzersiz açmak ya da Halk Eğitim Merkezinde kurs açmak için lisanslı sporcu değilseniz MEB ya da Üniversite onaylı bir sertifikaya ihtiyaç duyacaksınız. Satranç konusunda çok iyi olsanız bile bu kurumlardan birinden sertifika almanız gerekmektedir.

Biz Kurum olarak Devlet Üniversitesi işbirliği ile Satranç Eğitmenliği kursunu son 1 yıldır yapıyoruz. Öğrencilerimize bu eğitimi nasıl verecekleri ve okullarında nasıl egzersiz açacakları konusunda hazır yıllık planlar vererek egzersiz ya da kurs açmalarını sağlıyoruz. Siz de okulunuzda egzersiz ya da Halk Eğitim Merkezinde kurs açmak istiyorsanız lütfen iletişime geçiniz.

Eğitimin başarılı geçmesini dilerim.

SATRANÇ EĞİTMENİ NE İŞ YAPAR

Meslek Ana Grup Adı: Yardımcı Profesyonel Meslek Mensubu

Meslek Alt Ana Grubu: Diğer Yardımcı Profesyonel Meslek Mensubu

Meslek Grubu : Güzel Sanatlar, Eğlence ve Spor ile İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensubu

Meslek Birim Grubu: Atletler, Sporcular ve İlgili Meslek Mensupları,

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi: ilköğretim.

Meslek Tanımı: Satranç Öğrenmek İsteyenlere, Kursiyerlere Satranç Öğreten Kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları:  Satranç Eğitmeni işletmenin Genel Prensipleri Doğrultusunda, Araç Gereç ve Ekipmanları Etkin Bir Şekilde Kullanarak, İşçi Sağlığı, iş Sağlığı ve Çevre Düzenlemelerine, Mesleğin Verimlilik ve Kalite Gereklerine Uygun Olarak Eğitim Verir.

Eğitimin Adı: A Düzey Satranç Eğitmeni, En Üst Düzey Eğitmendir.
(Eğitimden Sorumlu Olduğu Grubun Düzeyine Uygun Eğitim Planı Hazırlar ve Eğitimlerini Yapar )

Alacağınız Belgeler: 1 Adet Anadolu Aile Danışmanları Derneği Onaylı Sertifika, 1 Adet Adınıza Düzenlenmiş Plaket.

Sertifika Geçerlilik Bilgisi Tüm Kamu ve Özel kuruluşlarda geçerlidir.