OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA EĞİTİMİ

Bilgi Almak İçin Arayınız:  0 507 879 96 40 & 0 216 572 52 79

Oyun Terapisi Sertifika Eğitimi

Oyun Terapisi Sertifika Eğitimi, Oyun çocuğun kendini en iyi ifade ettiği yoldur. Oyun gerçek ile hayal arasında bir köprü, çocuğun içinde yaşadıklarının dışa vurumudur. Oyun terapisi ile çocuğun duygularını temel ihtiyaçlarını, sevgilerini, nefretlerini, saldırganlık ve bir çok davranışlarının nedenlerini öğrenebilir, onların dünyasına girebilir ve problemlerine çözüm üretebiliriz.

Burada anlattığımız oyun terapisi sertifika eğitimi alan kişi çocuk merkezli oyun terapisi yaklaşımı ile çocuklarla oyun terapisi sürecinin yapılandırılması- sürdürülmesi devam ettirilmesi ve sonlandırılmasında bir terapist olarak izlenecek yol ve yöntemleri anne ve babaya yaklaşımları, oyuncakların oyun terapisinde ne tür duygu ve problemlerin sağaltımına yardımcı oldukları hakkında bilgi ve beceri sahibi olacaktır.

Bu eğitim sonrasında oyun odasında bir terapist olarak nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi olabileceklerdir.

Eğitimin Amacı: Oyun Terapisi Sertifika Programının amacı, katılımcıya teorik bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini kullanabilme ile ilgili beceri kazanabilmektir.

• Oyun Terapisi Nedir?

• Oyun Terapisinin Tarihçesi

• Yaş Aralıkları ve Oyunlar

• Oyun Terapisi Yöntemleri

• Oyun Terapisinin Özellikleri

• Oyunun İyileştirici Etkileri

• Oyuncaklar

• Freud Oyun Terapisi

• Carl Rogers Oyun Terapisi

• Adlerian Oyun Terapisi

• Bilişsel-Davranışçı Oyun Terapisi

• Filial Terapi

• Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

• Dramanın Oyun Terapisinde Etkili Kullanımı

• Oyuncaklar ve Olası Anlamları

Sertifika Geçerlilik Bilgisi Tüm Kamu ve Özel kuruluşlarda geçerlidir.