Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Sertifika Programı

Koçluk nedir, Tanımlar mısınız?

Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Sertifika Programı, Koçluk hizmeti MYK tarafından 6.seviye bir meslek olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde Koçluk; yasal

süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve

süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini

sağlayan nitelikli kişidir. Sosyal hizmet ve danışmanlık ile ilgili profesyonel meslek mensupları

kategorisinde meslek olarak kabul edilmiştir.

Koçlar ne iş yapar?

Koç, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve

çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.

Koçlar nerde, nasıl çalışır?

Koç; koçluk sürecine uygun nitelikte, çoğunlukla kapalı mekânlar ve ofis ortamında çalışır.

Koçlar; genellikle serbest meslek statüsünde hizmet verirler.

Koçların hizmet verdiği müşteriler bireysel ve/veya kurumsal olabilir.

Mesleğe bağlı meslek hastalığı ve iş kazası riskleri azdır.

İş gerekleri ve müşteri talepleri seyahat etmeyi gerektirebilir.

Çocuklarımız, bebeklikte bizi neşelendiren, kahkahalara boğan sevimli varlıklarımız olsa da yaşları ve istekleri arttıkça, çocuklarımızla aramızdaki mesafe de git gide artmaktadır. Doğuştan ya da sonradan sağlık durumu bozulan çocuklar, diğer çocuklara nazaran daha problemli olup ve duygusal dünyasında sorunlar yaşadığı da kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkar. Çocukların duygusal durumları geleceklerinde çok önemli bir rol oynar, sevgisiz ya da ilgisiz çocuklar; ilerde sevmeyi veya bir insan ya da canlı ile ilgilenme konusunda başarısız, sevgisini gösteremeyen bireye dönüşeceklerdir. Bu döngü sürekli devam ettiği takdirde, çocuklar sevgisiz ve ilgisiz büyüyecek ve kişisel ve psikolojik sorunları olan yetişkinler olarak topluma karışacaklardır. Örnek vermek gerekirse, çok dayak yiyen ve annesi ya da babası tarafından sürekli hareket edilen dalga geçilen çocuklar, bir  süre sonra aşağılık kompleksine kapılıp, diğer arkadaşlarının ailelerini gördükçe, kendi ailesinden soğuyacak ve içine kapanıp, sevgisiz ve kişilik bozukluğuna sahip bir  birey olarak büyüyecektir. Yetişkinlik döneminde ise, sevgisini belli edemeyecek, ve kendi çocuğuna da gösteremeyecektir. Bu nedenle, Çocuklarımızın hem psikolojik hem de fizyolojik gelişimlerini takip etmek, bir sorunda bu sorunu göz ardı etmeyip mutlaka, çocuğumuzla beraber biz de Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı hizmeti veren bireylere ya da kurumlara başvurmalıyız.

KİMLER KATILMALI?

.    Öğrenci Koçluğu ve Eğitim danışmanlığı hizmeti vermek isteyenler
.    Bireylere hedefleri için yardımcı olmak isteyenler
.    Öğrencileri hedef belirleme ve başarıya ulaşma gibi kavramlarla tanıştırmak isteyenler
.    Öğrencilere yol haritası belirlemede destek olmak ve fayda sağlamak isteyenler
.    Eğitim verenler
.    Öğrencilerle çalışanlar
.    Öğrenciler ile iletişimini güçlendirmek isteyenler

İstihdam Olanakları

Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler;

• Devlet ve Özel Okullarda,
  • Koçluk ve Eğitim Merkezlerinde,
  • Danışmanlık Merkezlerinde,
  • Etüd Merkezlerinde,
  • Halk Eğitim Merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağlayarak Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı yapabilirler.

Eğitim Sonu Kazanımlar

• Öğrenciyi geliştirecek süreçleri tasarlayacak ve bu tasarıma aileleri adapte etme becerisi kazanacaksınız.
  • Öğrencinin yaşamında ne zaman danışman, ne zaman takipçi, ne zaman motive eden, ne zaman ideal model olabileceğinizin bilincinde olacaksınız.
  • Öğrencinin yaşamındaki tüm süreçleri dengede tutabilme becerisine sahip olacaksınız.
  • Öğrencinin kişisel olarak hangi tarzda öğrenebildiğini ortaya çıkarabileceksiniz.
  • Öğrencinin zihnini ve duygusal değişimlerini takip edebileceksiniz.
  • Öğrencinin istenmeyen alışkanlıklarından kurtulmasına yardımcı olabileceksiniz.
  • Öğrencinin iletişim becerilerini artırabileceksiniz.
  • Öğrenciyi ihtiyaç duyduğunda psikolojik boyutta rahatlatabilecek ve yeni bir bakış açısına ulaşabilmesini sağlayabileceksiniz.

Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı

7) Olayları Ele Alma ve Analiz Edebilme Yeteneğinin Geliştirilmesi

8) Problem Çözebilme Yeteneğinin Geliştirilmesi

9) Öğrenicinin Kendi İle İlgili Karar Verme Yeteneklerinin Geliştirilebilmesi

Kullanım Süresi 24 saat içerisinde şifre verilir ONLINE/ÖRGÜN olarak eğitim süresi boyunca kullanabilirsiniz

Sertifika Bilgisi Eğitimin sonunda Uluslararası Psikologlar Derneği(UPDER) onaylı sertifikası verilecektir.