İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMİ

name=’Eğitim Açıklaması’]

İnsan Kaynakları Eğitimi son yıllarda, insan kaynağı organizasyonların en değerli varlığı olarak kabul edilmektedir.  İnsan Kaynakları Eğitimi, Nitelikli insan kaynağının organizasyona kazandırılması ve organizasyonda tutulması için cazip bir organizasyonel kültür ve iklimin oluşturulması yönünde çalışmalar yaygınlaşmaktadır. İnsan Kaynakları Eğitimi Bu çalışmalardaki temel amaç, yüksek performanslı çalışanlar yoluyla organizasyonel performansı artırmak ve yüksek performanslı organizasyonlar oluşturarak devamlılığı sağlamaktır. Temel amacı, yapılmakta olan işlerin en etkili ve verimli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve iş yaşamının niteliğini yükseltmek olan insan kaynakları departmanları, ülkemizde son birkaç yıldır oldukça önemini hissettirmeye başlamıştır. Örgütlerde sık sık rastlanılan verimlilik problemleri, maliyet problemleri, işgücünde rastlanan olumsuzluk belirtileri, değişim vs. konular daima insan kaynakları fonksiyonunun ilgi alanına girmektedir.

Bu Eğitimin Size ve Kuruma Kazandıracakları

• İşgücünün doğru zamanda, doğru yerde ve doğru biçimde kullanılmasında İnsan kaynakları bölümünün önemini fark edeceksiniz.
  • İnsan kaynakları yönetiminin temel amacının mutlu, verimli ve pozitif düşünen çalışanlar yaratmak olduğunun farkına varacaksınız.
  • Başarılı işletmelerin insan kaynakları profiline baktığınızda; iyi eğitim almış, çevreyi analiz eden, araştıran, sürekli öğrenen ve öğreten, gelecek vizyonu olan, paylaşmasını bilen, uyum yeteneği olan, değişime açık kişilerin çoğunlukta olduğunu fark edeceksiniz.
  • Doğru işe doğru elemanın alınmasının, elemanın yetiştirilmesinin ve sürekliliğinin sağlanması ile şirketlerin verimliliği ve karlılığı arttırılmasında insan kaynaklarının ne kadar aktif rol aldığını fark edeceksiniz.
  • Şirketlerde verilen eğitim ve geliştirme programları personelin motivasyonu artmasında aynı zamanda personel kendine önem verildiğini hissederek performansında da yükselme görülmesinde insan kaynaklarının fonksiyonel yapısını fark edeceksiniz.

Eğitime Kimler Katılmalı:

• İnsan Kaynakları alanında kendini tanımak ve geliştirmek isteyen herkes