HASTA KAYIT – KABUL ELEMANI SERTİFİKA PROGRAMI

HASTA KAYIT – KABUL ELEMANI ile ilgili görsel sonucu

Hasta Kayıt – Kabul Elemanı Sertifika Programı, hastanelerde, muayenehanelerde, sağlık ocaklarında, aile sağlığı merkezlerinde  çalışmakta bulunan hasta kabul işlemleri görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için veya bu iş yerlerinde işe başlayacak olan görevlilerin çalışabilmeleri için zorunlu tutulan bir eğitim programıdır.Hasta Kayıt – Kabul Elemanı Sertifika Programı kurs sonunda kursiyerlere üniversite sertifikası verilir. Hasta kabul görevlileri, hasta karşılama, hasta yönlendirme, danışma hizmetleri vb. hizmetlerin yürütülmesini sağlamaktadırlar.

Hasta Kayıt – Kabul Elemanı Sertifika Programı Meslek Tanımı

Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler; hastanelerde (Üniversite, devlet, dal, özel), sağlık ocağı, poliklinikler, tıbbi laboratuvarlar, aile hekimleri, tıp merkezleri v.b. yerlerde çalışabilirler.

Hasta Kayıt Sertifikası Eğitim Şekli ve Süresi
Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim (asenkron) yöntemiyle verilmektedir.  Eğitim videoları ve sunumları önceden uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlar.

Hasta Kayıt Sertifikası Başvuru Şartı
Eğitime katılabilmek için ön koşul bulunmamaktadır. Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes eğitime başvurabilir ve sertifika sahibi olabilir.

Hasta Kayıt Sertifikası Başvuru Tarihi
Eğitime son başvuru tarihi sitedeki eğitim görselinin altında bulunan geri sayım aracında “Başvuru Bitimine Kalan Süre” şeklinde gösterilmektedir. Bu süre bitmeden önce eğitime başvurulması gerekir.

Hasta Kayıt Sertifika

Kursiyer, sertifikaya hak kazanabilmesi için eğitim sonunda yapılacak sertifika sınavından başarılı olması gerekir. Sertifika sınavı yine internet ortamında uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılır. Sertifika sınavından en az 50 puan alınması gerekir. Sertifika sınavında 20 test sorusu sorulur ve kursiyerin en az 10 soruya doğru cevap vermesi beklenir. Kursiyerin, sınav tarihleri aralığında üç defa sınava girme hakkı vardır.  Kursiyerin en yüksek aldığı not geçerli olur. İlk sınavında kursiyer yeterli puan aldıysa diğer sınav haklarını kullanmayabilir. Sertifika sınavının tarih aralığı kursiyere SMS mesajı ile bildirilir. Sertifika sınav dönemi bittikten sonra kursiyerin sertifikası hazırlanır ve başvuru esnasında belirttiği adrese kargo ile gönderilir. Gönderilecek sertifika katılım sertifikası değil, üniversite başarı sertifikasıdır.

Hasta Kayıt Sertifika Süreci

Kursiyer, internet sitemizden başvurusunu yapar. Ödeme onayından sonra,  Eğitim tarihleri, kullanıcı adı ve şifre kursiyerin cep telefonuna SMS mesajı ile eğitimin başladığı gün gönderilir. Kursiyer uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitimini tamamlar ve sertifika sınavına girer. Ardından, sertifikası adresine kargo ile gönderilir.

Gönderilecek Belgeler
Kursiyerlere; sertifika ve plaket gönderilir. Sertifika Türkçe dilinde hazırlanmaktadır ve eğitim ücretine dahildir.