RESİM YORUMLAMA EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Bilgi Almak İçin Arayınız:  0 507 879 96 40 & 0 216 572 52 79

**NOT: BU İLLER DIŞINDAN KATILMAK İSTEYENLER MERKEZ İLE İRTİBATA GEÇEREK UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMLERİMİZ ARACILIĞIYLA EĞİTİMLERİNİ VE SERTİFİKALARINI ALABİLİRLER.

EĞİTİMİN SONUNDA ULUSLARARASI PSİKOLOGLAR DERNEĞİ ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEKTİR

Examples of a family drawing assessment: A drawing from a child scored with minimal indicators of family dysfunction (top), and one from a child scored with elevated levels of family dysfunction (bottom).

Eğitimin Amacı

Resim Yorumlama Eğitimi, Eğitimin amacı, psiko-pedagojik açıdan çocuğu tanımak ve çocukla yürütülen çalışmalarda teşhis ve tedaviye yön vermek açısından çocuk resminin kullanımını açıklamaktır. Resimdeki önemli belirtilerin uzmanlar için ne anlama geldiğini ifade etmek ve resmin yorumlanmasında dikkat edilecek noktaları anlatmaktır.

Eğitimin İçeriği

1-Resim Analizinin Tarihçesi

2-Çocuk ve Resim

3-Bir İfade Aracı Olarak Çocuk Resmi

4-Çocuk Resminin Gelişim Aşamaları

5-Çocuk Resmindeki Sembolik İfadeler

6- Psikolojik Resim Testlerini Uygulama Yöntemleri

Psikolojik Değerlendirmede Kullanılan Resim Testleri

1. Bir insan çiz,

2. Varolmayan bir hayvan çiz,

3. Bir aile çiz testi,

4. Kinetik aile çizim testi,

5. Yağmur altında dolaşan kadın çiz testi,

6. Bir kaktüs çiz testi,

7. Bir ev-ağaç ve insan çiz testi,

8. Goodenough Harris adam çiz testi,

9. Zeka, Kişilik ve Yakın çevre özelliklerine göre çocuk resminin değerlendirilmesi.

10. Çocuk Resimlerinin Analizinde Uzmanların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

11. Örnek Resim İncelemeleri

Eğitime Kimler Katılabilir?

• Psikolog,
  • Doktorlar,
  • Resim Öğretmenleri,
  • Psikolojik Danışman,
  • Özel Eğitim uzmanı,
  • Sosyal Hizmet Uzmanı,
  • Sosyologlar,
  • Okul Öncesi Öğretmeni,
  • Ana Sınıfı Öğretmenleri
  • Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenleri,
  • Sınıf Öğretmenleri,
  • Aile Danışmanları katılabilir.

Yukarıda yazılı bölümlerin öğrencileri kabul edilecektir.

Resim Yorumlama Eğitimi

Bu Eğitimi Niçin Almalıyız?

Resim, çocukların  iç dünyasının ifade biçimi ve zihinsel yapısının yansımasıdır. Resimler analiz edildikleri takdirde çizen çocuk hakkında ayrıntılı bilgi verir.. Çocuk çoğu zaman çizdiği resimle annesine olan sevgisini anlatırken, çoğu zamansa babasından kendisine sarılmasını beklediğini söyler. Kimi zaman şiddet gören ya da azarlanan ama bunu kimseye anlatamayan çocukların resimleri birçok mesaj içermektedir. Bu yüzden Resim analizi eğitimi ile çocukların resimler aracılığı ile hem ruhsal dünyaları hakkında bilgi alabiliriz hem de zihinsel bir problemi olup-olmadığını görebiliriz.

Resim Yorumlama Eğitimi ve Sertifikası Ne İşe Yarar?

• Özel eğitim merkezleri
  • Anaokulları ve kreşler
  • Özel danışmanlık merkezleri
  • Psikolojik Danışma merkezleri
  • Hastaneler vb. yerlerde bu eğitim ve sertifikayı kullanarak resimler aracılığı ile çocuklar hakkında daha net bilgi alabilirler.
  • Resim Yorumlama Eğitimi

Çocukları tanımak ve onların iç dünyasına erişmek için kullanılan yöntemlerin başında resim yorumlama eğitimi gelmektedir. çocuklarımızın çizdiği resimlerin ne anlama geldiği ve ne atlatmak istediklerini çözeceğimiz bu eğitimin sonunda Uluslararası Psikologlar Derneği onaylı psiko-pedegojik açıdan resimleri yorumlama eğitimi uygulayıcısı sertifikasına sahip olacaksınız. Resim Yorumlama Eğitimi

Bu eğitime: Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar, Aile Danışmanları, Aile Terapistleri, Pedagoglar, Rehber Öğretmenler, Özel Eğitim Uzmanları, Sosyal Hizmet Uzmanları, Anaokulu Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri ve ilgi duyan herkes katılabilir.

Kursiyerlerimizin sertifikayı almaya hak kazanabilmeleri için öncelikle eğitimin en az %80 ine katılmış olması ve eğitim sonunda yapılacak sınavdan en az 50 puan alması gerekmektedir. eğitim ve sınav koşulunu yerine getiren öğrencilerimizin sertifikaları adreslerine kargo ile gönderilecektir. Resim Yorumlama Eğitimi

Bilgi Almak İçin Arayınız:  0507 879 96 40 & 0216 572 52 79

EĞİTİMLERİNİ BİZDEN ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ AŞAĞIDADIR. LÜTFEN İZLEYİNİZ.

Eğitim Şekli Online
Eğitim Süresi 60 saat = 40 saat Uygulama + 20 saat Teorik

Sertifika Geçerlilik Bilgisi Tüm Kamu ve Özel kuruluşlarda geçerlidir.