CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİ

Cinsellik, insanın yaradılışından beri giderilmesi gereken acil temel ihtiyaçlardan birisidir. Cinsellik her toplum için farklı anlamlara ve geleneklere göre kuralları değişirken, ülkemizde cinsellik denildiğinde, ayıp, günah gibi kelimelerle doğal bir aktivite bastırılmaktadır. Bu baskı ile büyüyen genç erkek ve genç kızlar evlendikleri zaman, bilgisiz ve deneyimsiz oldukları için ilişki esnasında kötü bir olay yaşayabilir ve cinsellikten soğuyabilir. Cinsellik, özellikle Türkiye’de evlilikten devam etme yada bitirme noktasında önemli rol oynayan bir kavram olduğu için, boşanma davalarının çoğu cinsel problemlerden kaynaklanan aldatma vakaları olduğunu görmekteyiz. Cinsellik konusunda eğitimsiz bırakılan kişiler, fizyolojik ihtiyacını ve beklentilerini başkalarından gidermek yerine, eşi ile sorunlarını çözüp, Cinsel Terapi Eğitimi desteği aldığı takdirde evlilikler kurtulabilir ve sağlamlaşabilir.

Neden Cinsel Terapi Eğitimi ?

Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilere destek olmak ve aile kavramının bütünlüğünü korumak amacıyla,ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilerin alabileceği bir uzmanlık alanıdır.

CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİNDE NELER VAR?

4 modül halinde uygulanan Cinsel terapi eğitim programında  temel ilkeler, Cinsel işlev bozuklukları ve tedavisi, Öykü alma, Kadın Cinselliği ve sorunları, Disparoni ve Vajinismus problemlerinin tanımlanması ve bilgilerin aktarılması, Cinsel Terapi ve Danışmanlık Yaklaşımlarının açıklanması, Hasta-Terapist Görüşmesi ve İletişimin nasıl kurulması gerektiği, Cinselliğe ait temel konular, Erkek Cinselliği ve sorunları: İsteksizlik, Peyroni ve Empotans sorunları hakkında bilgi verilmesi,  Erkeklerde boşalma bozuklukları, Kadınlarda Cinsel isteksizlik, Orgazm Bozuklukları, Disparoni, Nemfomani, Kadında cinsel doyumsuzluk gibi kadınsal problemlerin tanımlanması, Evlilik Terapisi ve Cinsel Terapi  Eğitimi Seanslarında Cinsel Zenginleştirme, Yeniden Romantikleştirme için kullanılabilecek tekniklerin öğretilmesi, Terapide Kullanılabilecek Diğer Yardımcı Egzersizlerin sunulması, İmago Çift Terapisi gibi önemli terapilerin yapılmasını öğretmek  amacıyla geniş bir eğitim programı hazırlanmıştır.

AMAÇ: Bu eğitimin sonrasında Cinsel Terapi yapacak yetkinlikte olmanız beklenmektedir.

Eğitim 4 modülden oluşmaktadır. Her modüle bağımsız şekilde de katılınabilir. Her modül iki gün sürmektedir (Cumartesi-Pazar) .

Eğitime katılanlara ise Cinsel Terapi Eğitimi Uygulayıcı Sertifikası verilecektir.

• 1.Modül : Cinsel terapide temel ilkeler, Cinsel işlev bozuklukları ve tedavisi, Öykü alma, Kadın Cinselliği ve sorunları, Disparoni ve Vajinismus.
  • 2.Modül : Cinsel Terapi ve Danışmanlık Yaklaşımları, Hasta-Terapist Görüşmesi ve İletişimi. Cinselliğe ait tmel konular, Erkek Cinselliği ve sorunları: İsteksizlik, Peyroni ve Empotans).
  • 3.Modül : Erkeklerde boşalma bozuklukları, Kadınlarda Cinsel isteksizlik, Orgazm Bozuklukları, Disparoni, Nemfomani, Kadında cinsel doyumsuzluk.
  • 4.Modül: Evlilik Terapisi ve Cinsel Terapi Seanslarında Cinsel Zenginleştirme, Yeniden Romantikleştirme için kullanılabilecek teknikler,  Terapide Kullanılabilecek Diğer Yardımcı Egzersizler,   İmago Çift Terapisi

Kullanım Süresi 15 gün verilecek şifre ile ONLINE (ASEKRON) giriş yapılabilmektedir.

Sertifika Geçerlilik Bilgisi Tüm Kamu ve Özel kuruluşlarda geçerlidir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM TERBİYE KURULUNCA KABUL EDİLEN 163 SAYILI KARAR VE 13.09.2012 TARİHLİ MÜFREDAT GEREĞİ EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR.