Eğitim Şekli: UZAKTAN EĞİTİM

Eğitim Sonunda Alınacak Belge: Uluslararası Psikologlar Derneği Onaylı Sertifika

Detaylı Bilgi veya Kayıt : 0507879 96 40

CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİ

Cinsellik, insanın yaradılışından beri giderilmesi gereken acil temel ihtiyaçlardan birisidir. Cinsellik her toplum için farklı anlamlara ve geleneklere göre kuralları değişirken, ülkemizde cinsellik denildiğinde, ayıp, günah gibi kelimelerle doğal bir aktivite bastırılmaktadır. Bu baskı ile büyüyen genç erkek ve genç kızlar evlendikleri zaman, bilgisiz ve deneyimsiz oldukları için ilişki esnasında kötü bir olay yaşayabilir ve cinsellikten soğuyabilir. Cinsellik, özellikle Türkiye’de evlilikten devam etme yada bitirme noktasında önemli rol oynayan bir kavram olduğu için, boşanma davalarının çoğu cinsel problemlerden kaynaklanan aldatma vakaları olduğunu görmekteyiz. Cinsellik konusunda eğitimsiz bırakılan kişiler, fizyolojik ihtiyacını ve beklentilerini başkalarından gidermek yerine, eşi ile sorunlarını çözüp, Cinsel Terapi Eğitimi desteği aldığı takdirde evlilikler kurtulabilir ve sağlamlaşabilir.

Neden Cinsel Terapi Eğitimi ?
Psikolojik anlamda sorun yaşayan kişilere destek olmak ve aile kavramının bütünlüğünü korumak amacıyla,ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen kişilerin alabileceği bir uzmanlık alanıdır.

*EĞİTİMİN SONUNDA ULUSLARARASI PSİKOLOGLAR DERNEĞİ ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEKTİR.*

CİNSEL TERAPİ EĞİTİMİNDE NELER VAR?

Modül 1
Cinsellik Nedir?
Kadın cinsel organ fizyolojisi
Erkek cinsel organ fizyolojisi
Kadın genital hastalıklar
Erkek genital hastalıklar
Cinsel yanıt döngüsü
Kadınlarda orgazm
Erkeklerde orgazm
Cinselliğin psikolojisi

Modül 2
Cinsel Kimlik bozuklukları
Cinsel yönelim bozuklukları
Cinsel işlev bozuklukları

Modül 3
Kadın cinselliği
Kadınlarda G noktası
Kadınlarda orgazm türleri
Kadınlarda görülen cinsel işlev bozuklukları

Modül 4
Erkek cinselliği
Erkeklerde görülen cinsel işlev bozuklukları

Modül 5
Cinsel öykü alma
Cinsel terapi, cinsel rehberlik ve danışmanlık

Modül 6
Cinsel mitler
Güzel sevişme sanatı
Ev ödevleri

Cinsel Terapi Eğitimine Kimler Katılabilir ?

• Psikologlar
  • Sosyologlar